Zomer | Winter

Zomer in Abondance

Ook in de zomer wordt het dorpje door veel toeristen bezocht. Er zijn diverse hotels en restaurants  Er zijn volop activiteiten voor jong en oud. U kunt op korte afstand verschillende dorpen ontdekken;Zo is er een plaatselijke markt elke zondag en organiseert de gemeente altijd verschillende activiteiten. U kunt een bezoek gaan brengen aan de kaasmakerij van Abondance of de abdij dat tot de oudste abdijen van Frankrijk behoort..

Bergbeklimmen of wandelen kunt u via diverse wandelroutes, variërend in lengte en zwaarte. Er is in Chatel een 3 baden zwembad voor de hete dagen, een golf oefenbaan, waterfietsen, paardrijden, veel tennisbanen en een 4 seizoenen sleetjesbaan met een lengte van meer dan 600 meter. daarnaast is er voor de kinderen een kinderbewaarplaats. Voor de echte golfliefhebbers zijn er in een straal van ca 1 uur rijden 9 golfbanen te vinden, o.a. te Avoriaz en Evian.

Daarnaast zijn er ook activiteiten voor de echte sportievelingen. U kunt namelijk gaan raften, parasailen, grotten bezoeken en nog veel meer. Kortom genoeg om een echte adrenalinekick te krijgen. Op de winterpistes worden 
's zomers routes uitgezet voor de mountainbikers en worden er kampioenschappen verreden.

Mocht u het toch wat rustiger aan willen doen kunt u ook een bezoek brengen en aan van de omliggende steden, zoals Evian, Geneve en Thonon. Daar kunt u cultuur opdoen, lunchen aan het water of naar het kuurcentrum van Evian gaan. In Thonon vinden we ook nog een wijnboer waar u een bezoek aan kunt brengen. Er is een prachtige jachthaven waar bootjes gehuurd kunnen worden. Vanuit Thonon kunt u opstappen op diverse authentieke stoomboten die lijndiensten onderhouden met alle belangrijke plaatsen aan het Meer van Geneve, zowel aan de Franse als aan de Zwitserse kant.
In Thonon, aan het Meer van Geneve, bevindt zich een groot openlucht-zwembad waar u gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen.
 

Dus ook in zomer is er veel te ontdekken en te ondernemen!