Zomer | Winter

Winter in Abondance

Abondance ligt aan de rand van het ski-gebied van Portes du Soleil. Dit gebied bestaat uit 650 kilometer pistes en 209 liften en strekt zich  tevens uit tot het grensgebied van Zwitserland.In Chapelle d'Abondance, dat gelegen is op 5 kilometer afstand van Abondance, bevindt zich de eerste opstapmogelijkheid tot dit gebied. Chatel ligt op 11 kilometer.

Abondance heeft een eigen ski-gebied, de L 'Essert. U gaat hier met gondel naar 1700 meter hoogte waar zich 8 liften bevinden, een skischool en restaurant met  groot terras. Dit gebied leent zich goed om weer in te skiën als voorbereiding op het grotere Portes du Soleil. Bij normale sneeuwcondities kunt u van hier uit afskiën naar het dorp.Langlaufen kan vanuit het chalet naar het dorp. Vanuit het dorp lopen er langs de Dranse, de snelstromende beek die door het gehele dal loopt, gespoorde langlaufloipen. Het gebied kent een prachtige natuurschoon en knusse restaurants voor een relaxte tussenstop.

In Avoriaz is een snowpark voor de beginnende en gevorderde snowborders. Dit alles zonder lange wachtrijen, zelfs in het hoogseizoen.

De skipas geeft toegang tot twee gebieden: SuperChatel en Linga. Hiertussen pendelt een gratis skibus. Is 69 kilometer piste nog niet genoeg. Dan boekt u een Portes du Soleil-skipas bij, een gebied met 209 liften en 650 kilometer piste, ideaal voor toertochten.
Bekijk het gebied hier.

Naast skiën en langlaufen zijn er nog andere dingen te doen in de winter. Zo kunt u gaan wandelen, naastgelegen dorpjes bezoeken of de rodelbaan opgaan in Chatel.

Het gebied biedt voor elk wat wils, vooral in de winter!